STRATEGIE & PROJECT MANAGEMENT

Digitale transformatie gaat over waarde creëren voor je interne teamleden en externe klanten. Het gaat niet uitsluitend over  technologie, maar eerder hoe je je business gaat runnen vandaag en morgen. De digitale roadmap van je bedrijf maakt duidelijk welke veranderingen plaats vinden voor elk departement. 

START MET JOUW DIGITALE ROADMAP

Starten met verandering, ok. Maar waar beginnen? Het starten met kleine digitale online tools en oplossingen of het uittekenen van een volledige digitale roadmap?

Een goed vertrekpunt is om de noden van de klant en/of medewerkers te bekijken.

Wat is de doelstelling of ambitie (scope) en wat is de meerwaarde voor de (interne en externe) gebruiker of andere stakeholders? Dankzij technieken van human-centered design kan je een probleem omzetten in een werkbare oplossing.  En zo bepaal je de scope van je project.

Denk out of the box dankzij co-creatie via diverse teams. Verandering wordt het makkelijkste geaccepteerd als er voor iedereen “iets in zit” (buy-in).
Stap per stap uitbouwen van oplossingen om de customer journey (intern en extern) vlotter te laten verlopen, korte termijn resultaten.

Best wel een traject toch, of niet?

Digitale transformatie is weten waar je als bedrijf in de toekomst naar toe wil evolueren. En dit zo goed mogelijk in werkbare stukjes kappen en uitvoeren. Digitale transformatie begint dus klein, met grootse ambities.

Dibiz realiseert digitale transformatie via workshops, project management, implementatie en coaching en change management.

Het bekijken van een oplossing vanuit klantenperspectief geeft echt een meerwaarde door het toevoegen best practices uit marketing. Het geleverde werk is zowel technisch hoogstaand als gebruiksvriendelijk.

Citynet

Stap 1: Droom

Droom over je toekomst.  Wat zou je willen bereiken (als geld en tijd niet belangrijk zijn). Hoe zou jij het  aanpakken en op welke manier? Wat wil je anders aanpakken?

Maar vergeet vooral de klant niet, van welke pijn willen we hem verlossen?  Hoe goed ken je jouw klant en zijn noden?

Dit doen we tijdens een workshop waar we er op los brainstormen.

Stap 2: Verdeel

Verdeel je lange termijn visie in “hapklare brokken”. Wat zijn de aparte delen van een volledig project? En met welk onderdeel heb je een quick win. Welke “stukken” geef je prioriteit?
In IT past men vaak scrum toe. Maar agile werken kan ook voor niet IT’ers. In marketing kan je werken met Iteratieve campagnes, als sales kan je ook aan de slag  met growth hacking. Het gaat hier over de mindset om een groter geheel of doel stap voor stap te ondernemen.

Stap 3: Design

Nu het duidelijk is welke vraagstelling we willen behandelen, bekijken we concrete mogelijke oplossingen voor je klant. Onze focus ligt op het gebruiksgemak en de toegankelijkheid. Any Time , Any Where, Any place is ons motto.

Oh ja, dit start allemaal op een blaadje papier, dat we steeds valideren met de klant natuurlijk.

Stap 4: Ontwikkel & Implementeer

Wij maken voor jou online oplossingen die steeds mobile responsive zijn. Elke oplossing krijgt een marketing sausje (Email marketing) en een social media link zodat jij je kan focussen op het communiceren met jouw klant via de tool. Dit staat allemaal duidelijk in de functionele analyse en de database architectuur. We begeleiden je door de sprint planningen en geven demo’s en updates over de voortgang.

Stap 5: Analyseer

Wat is je gebruikers feedback en hoe ervaart je klant de nieuwe toepassing? Hoe zichtbaar is jouw online oplossing en hoe goed scoort hij in de rankings? We geven je inzicht in de courante statistieken een aanbevelingen tot verbetering (Technische Audit, SEO).

Stap 6: Verander

We veranderen samen, maar we wachten niet tot de laatste stap. Betrokkenen worden van in het begin meegenomen in het proces om buy-in te verkrijgen. Tijdens de demo en test momenten geven we inzichten en bekijken we mogelijke verbeteringen. Bij effectieve implementatie trainen we de betrokkenen in het gebruik en volgen we ze verder op

WAT KUNNEN WIJ VOOR JOU BETEKENEN?

KUNNEN WE JOUW BUSINESS IDEE UITWERKEN?

Boek een skype meeting en we bekijken het samen! Kies een moment dat voor jou past in mijn agenda.